Lakáshitel

Lakás vásárlására, építésére, bővítésére, esetleg felújítására.

Személyi kölcsön

Szabadon felhasználható, a hitelösszeg bármire elkölthető, fedezet nélkül.

Szabad felhasználású hitel

Bármire felhasználható, fedezet bevonásával.

Fogyasztóbarát lakáshitel

Közérthető, áttekinthető feltételrendszerű, egyszerű és gyors ügyintézés mellett.

Építési hitel

Az építési hitel a az építkezés költségvetése alapján finanszíroz.

Hitelkiváltás

Célja, hogy a már meglévő hiteleinket kiváltsuk egy sokkal jobb konstrukcióval rendelkező hitellel.

CSOK hitel

Kedvezményes kamatozású jelzáloghitel, lakás/ház vásárlásához, építéshez és bővítéshez.

Támogatott lakásfelújítási hitel

Lakásfelújítási támogatás előfinanszírozására.

Szabad felhasználású hitel

Mi az a szabadfelhasználású hitel?

A szabad felhasználású jelzáloghitel a lakáshitelek egy speciális fajtája, amelynél nem elvárás a lakáscél, vagyis a felvett összeg bármire fordítható. Ahogy a lakáscélú jelzáloghitelek esetében, a bank itt is ingatlanfedezetet kér, amire jelzálogjogot jegyez be.

Az ingatlanfedezet a bank számára nagyobb biztonságot jelent, amit alacsonyabb kamattal jutalmaz, ezért van az, hogy egy szabad felhasználású jelzáloghitel kamata többnyire alacsonyabb, mint egy személyi kölcsöné. Jelzáloghitellel akár több tízmillió forintos hitelösszeghez is juthatunk, amit nagyon hosszú futamidőre vehetők fel. Érthető módon a hitelező bank szeretné magát bebiztosítani. Az ingatlan értékálló, a bank akár el is adhatja, ha mi nem fizetjük a törlesztőrészletet.

 • szabadon elkölthetjük
 • felhasználható ingatlanvásárlásra, olyan helyen ahol lakáshitel nem vehető igénybe
 • felhasználható ingatlan bővítésre, korszerűsítésre, felújításra
 • felhasználható adósságrendezésre, hitelkiváltásra

Személyi kölcsönnél, a maximum 10 millió FT hitelhez képest, a szabad felhasználású jelzáloghitelek esetében a felvehető hitelösszegnek nincs jogszabályi korlátja. Általánosságban elmondható, hogy a szabad felhasználású hitel 1-50 millió Ft között mozog, figyelemben tartva a jelzálog értékét.

Függ az igazolt jövedelmünk mértékétől és a fedezetként bevont ingatlan becsült forgalmi értékétől.

A jövedelem kapcsán figyelembe kell venni a JTM (jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató) korlátot. Az ingatlan becsült forgalmi mértékének értéke nem haladhatja meg a 80%-ot, de általánosságban elmondható, hogy ettől a bankok eltérnek és 60-70%-ig hiteleznek.

Magyarország területén lévő, magánszemély tulajdonában lévő per-, teher- és igénymentes, önállóan forgalomlépes épületet fogadnak el a hitelintézetek, melynek műszaki állapota végleges és tulajdonviszonyai rendezettek. Bizonyos ingatlanok esetében a forgalmi értékének 40-50%-ig hiteleznek a bankok.

A szabad felhasználású jelzáloghitelek önerő nélküli hitelek.

Az induló költségek általában az alábbiakat tartalmazzák:

 • hitelbírálati díj
 • jelzálog bejegyzési díj
 • értékbecslési díj
 • folyósítási díj
 • közjegyzői díj
 • tulajdoni lap költsége.

A bankok a díjak egy részét vagy egészét akció keretében sokszor elengedik. Keresse tanácsadóinkat és beszéljék át a részleteket.

Az ügyintézés átlagos ideje 4-7 hét.

Amennyiben minden rendben alakul, elfogadja a bank az ingatlan fedezetet, nincs hiánypótlás és megfelelő az adós jövedelme, úgy leggyorsabban 4 hét alatt megkaphatja az adós a kért hitelösszeget.

 • személyes iratok, hitelkérelmi adatlap
 • munkáltatói igazolás vagy NAV jövedelemigazolás
 • bankszámlakivonat (legalább 3 havi)
 • tulajdoni lap, térképmásolat, alaprajz

Teljes hiteldíj mutató (THM), mely magába foglalja a kamatot, a kezelési költséget, az egyszeri és rendszeres díjakat, amelyet drágítanak a hitel teljes visszafizetésén. Ne csak a kamat legyen az iránymutató a kölcsön kiválasztásánál, havi bontásban több ezer forint is lehet az eltérés.

A fizetésed, bejelentett munkabéred, amennyiben alkalmazott vagy. Vállalkozónak a NAV állít ki a vállalkozás előző éves teljesítménye alapján jövedelemigazolást. A jövedelemigazolás nem lehet régebbi 30 napnál.

Olyan bevételek, amit nem munkával keresel, például GYES, GYED, CSED, családi pótlék, szociális járandóságok, ösztöndíj. Önállóan a bank nem fogadja el ezeket a bevételeket, de javíthatod vele az esélyeidet a kölcsönhöz.

Negatív tartalommal nem szerepelhetnek az ügyfelek a KHR (régebbi nevén BAR) listán.

Kivételt képezhet: az adós legalább 6 hónapja passzív KHR státuszú, vagy az az adós 1 éven belül saját maga fizette vissza a tartozását.

A hitelező bank megvizsgálja az anyagi helyzeted, hogy mennyire vagy hitelképes. Több tényező alapján nézik az ingatlan értékét, a havi nettó jövedelmet és az esetleges tartozásaidat.

Készpénzes jövedelem esetén NAV jövedelemigazolásra van szükség, amiből a bank látja, hogy az igénylőnek lesz miből visszafizetnie a törlesztőket. Ezen kívül munkáltatói igazolásra van szükség, ami mutatja, hogy letelt a próbaidő.

*A tájékoztatás nem teljeskörű, a további részletekről érdeklődjön munkatársainknál.

Kérdése van?

Kérjen visszahívást, vagy személyes tanácsadást!