Nyugdíjbiztosítás 20% adójóváírással

Kössön nyugdíjbiztosítást és használja ki az évi max. 130.000 Ft-os adójóváírást!

Ön is nyugodt, pihenéssel és élményekkel teli időszakként szeretné eltölteni nyugdíjas éveit, unokái körében? Ennek egyik alapja a kiegyensúlyozott, biztos anyagi háttér. Várható élettartalmunk folyamatosan emelkedik, az átlagnyugdíj értéke csökken, a társadalom öregszik.

Kiknek ajánljunk?

Kiknek nem ajánljuk?

Egyike a magyar állam által támogatott megtakarítási típusnak. A nyugdíjbiztosítás egy megtakarításként használt életbiztosítási konstrukciónak a nyugdíjcélú változata.

Saját névre szól, megtakarítási számlán növekszik, ahol különböző befektetési alapokban kezelik a befektetett pénzünket. A nyugdíjbiztosítás piaci biztosítótársaságoknál érhető el, amelyek 150-200 éve stabilan működnek. Nem kell félnünk így olyan államosítástól, amelyet a magánnyugdíjpénztári rendszernél tapasztalhattunk. A pénz a biztosítóban még a banknál is nagyobb biztonságban van.

A világon mindenhol, nem csak Magyarország küzd demográfiai problémával. A nyugdíjas kort egyre többen élik meg, és szeretnék a lehető legtöbb emlékkel megtölteni. Az állami nyugdíj csökkenésével egyidejűleg a magán gondoskodás adhatja a legnagyobb biztonságot. A nyugdíj előtakarékosságot egyre többen válasszák, itthon jelenleg 1,5 millió főre tehető azon személyek száma, akik már rendelkeznek ilyen megtakarítással.

Az állami adóvisszatérítés mértéke az éves befizetéseink 20%-a, de legfeljebb 130.000 forint. Ezt az összeget minden évben a befizetett személyi jövedelemadó után igényelhetjük vissza az SZJA bevalláskor. A maximálisan visszaigényelhető összeget, havi 54.166 forint befizetés mellett érhetjük el.

Mielőtt bármekkora összegről is döntenénk, érdemes végiggondolni, mi az az össze, amit minden körülmények között félre tudunk tenni, anélkül, hogy gondot okozna. Havi 30.000 forint befizetés mellett, éves szinten 72.000 forint biztos hasznos garantál. Ha egyelőre csak havi 12-15.000 forintot tud valaki megtakarítani, már akkor is elindítható a biztosítás. A havidíj természetesen növelhető, de a minimum díj alá nem mehetünk le.

A nyugdíjbiztosítások befizetéseit tarthatjuk magyar állampapírban, külföldi értékpapírokat tömörítő alapokban, melyet az ügyfél személyesen is kiválaszthat (amennyiben ezt szeretné), de választhat előre összeállított alapjaink közül is, melyet profi alapkezelők kezelnek.

Nem kell hozzá különösebb matematikai zseninek lennünk, hogy a nyugdíj megtakarítást a hozamai fogják meghatározni. A hozamok tekintetében pedig igencsak jól szerepelnek a nyugdíjbiztosítások.

A minimálisan javasolt futamidő mindenképpen legalább 10-15 év, ezidő alatt érjük el a kezdeti költséglevonások.

A biztosított halála esetén: 

  • a számlán nyilvántartott összeget a kedvezményezettnek fizetik ki.

Ha a biztosítási esemény:

  • saját jogú öregségi nyugdíj megszerzése,
  • az egészségi állapot legalább 40% ot elérő károsodása, vagy
  • az irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltése
    a biztosító a felhalmozódott összegből nem csökkenő összegű minimum 10 évre szóló

Ahogy a hagyományos életbiztosításoknál, úgy a nyugdíjbiztosításnál is megjelölhető, hogy ki legyen kedvezményezett, vagyis ki örökölje az összegyűjtött vagyont. A hagyatéki eljáráson kívül kapja meg az örökös, és örökösödési illetéket sem kell fizetni utána.

A nyudíjcélú öngondoskodás ma már elengedhetetlen része a jövő tervezésének. A nyugdíjminimum változatlan, meg sem közelíti az átlagbért, tehát mindenképpen ki kell egészíteni az állami nyugdíjat, hogy az életszínvonalunk ne romoljon.

Mivel több lehetőség is elérhető, magas a kínálat, ezért Mindenki saját igényeihez tudja igazítani és kiválasztani az ajánlatokat.Ezek mellett pedig minden esetben választható további egészségügyi biztosítás kockázati eseményekre, melyek extra védelmet biztosítanak a megtakarítás mellett. Ezekre a kiegészítő biztosításokra jóval kedvezőbb összeget kapunk megtakarításunk mellett, mintha külön kötnénk meg őket.

További tájékoztatásért kérjük, keresse tanácsadóinkat a megadott elérhetőségek egyikén.

*A tájékoztatás nem teljeskörű, a további részletekről érdeklődjön munkatársainknál.

Kérdése van?

Kérjen visszahívást, vagy személyes tanácsadást!