Lakáshitel

Lakás vásárlására, építésére, bővítésére, esetleg felújítására.

Személyi kölcsön

Szabadon felhasználható, a hitelösszeg bármire elkölthető, fedezet nélkül.

Szabad felhasználású hitel

Bármire felhasználható, fedezet bevonásával.

Fogyasztóbarát lakáshitel

Közérthető, áttekinthető feltételrendszerű, egyszerű és gyors ügyintézés mellett.

Építési hitel

Az építési hitel a az építkezés költségvetése alapján finanszíroz.

Hitelkiváltás

Célja, hogy a már meglévő hiteleinket kiváltsuk egy sokkal jobb konstrukcióval rendelkező hitellel.

CSOK hitel

Kedvezményes kamatozású jelzáloghitel, lakás/ház vásárlásához, építéshez és bővítéshez.

Támogatott lakásfelújítási hitel

Lakásfelújítási támogatás előfinanszírozására.

Hitelkiváltás

Mi az a hitelkiváltás?

A hitelkiváltás más szóval adósságrendező hitel célja, hogy a már meglévő hiteleinket kiváltsuk egy azoknál sokkal jobb konstrukcióval rendelkező hitellel. Egy régi, magas kamatozású, korszerűtlen hitel gyakran magas törlesztőrészletet eredményez.

Egy jól megválasztott hitelkiváltással azonban a korábbi hitelünket kiválthatjuk, így a havi kiadásunk, költségünk jelentősen csökkenthető. Éppen ezért rengetegen választják a hitelkiváltást. A leggyakoribb eset, hogy több kisebb hitelt összevonnak és egy jelzáloghitel formájában fizet tovább az adós.

A hitelkiváltás fontos feltétele, hogy az igénylő hitelképes legyen, vagyis rendelkezzen megfelelő összegű igazolt jövedelemmel. Amennyiben lakáshitellel (vagyis jelzáloghitellel) váltaná ki meglévő hitelét, akkor fontos a megfelelő ingatlanfedezet megléte.

A hitelkiváltást maga tulajdonképpen nem más, mint egy új hitelfelvétel, ahol a hitelcél egy vagy több meglévő kölcsön kifizetése.

A hitelkiváltás átfutási ideje annak függvénye, hogy milyen típusú hitellel szeretnénk meglévő kölcsönünket vagy kölcsöneinket kiváltani. Amennyiben jelzáloghitelt igényelnénk kiváltásra, akkor ennek átlagos átfutási ideje 1-1,5 hónap, míg a személyi kölcsönnél ugyanez néhány nap, de legfeljebb 1-2 hét.
A hitelkiváltás költségei két részből tevődnek össze: a kiváltandó hitel végtörlesztésének díjából, valamint az új hitel költségeiből. A végtörlesztési díj bankonként és hiteltípusonként eltérő mértékű, de átlagosan a tőketartozás 1-2 százelékával lehet számolni. Az új hitel felvételének költsége leginkább a hitel típusától függ: egy személyi kölcsön egyszeri költsége alacsonyabb, általában a hitelösszeg 1 százaléka, míg egy jelzáloghitelnél a közjegyzői és értékbecslési díjjal együtt több százezer forint is lehet ugyanez. A bankok azonban sok esetben elengedik az egyszeri költségek jelentős részét, ezért választáskor erre is érdemes odafigyelni.

Előfordul, hogy valaki több hitellel (személyi kölcsön, áruhitel, hitelkártya tartozás) rendelkezik, így a végén már nehezen látja át, pontosan milyen kamatokat fizet, a kondíciók mennyire kedvezőek. Ilyen esetben megfontolandó az adósságrendezés, vagyis a meglévő hitelek kiváltása egyetlen hitellel. Ezzel legtöbbször a hiteltörlesztésre fordított összeg is lecsökkenthető, vagyis havi szinten megtakarítás érhető el.

Amennyiben a hitelkiváltáskor az a cél, hogy egy törlesztőrészletet kelljen fizetni egy bank felé, szemben a korábbi néhánnyal, érdemes úgy beállítani a futamidőt, hogy a maximális összegű törlesztőrészletet fizessük. Jól tudjuk, hogy minél hosszabb a futamidő, annál drágább lesz végső soron a felvett hitel. Amennyiben sokkal hosszabb futamidőt választunk, mint amilyen a kiváltandó hiteleknél volt, azt kockáztatjuk, hogy bár alacsonyabb összeget fogunk havonta fizetni, összességében viszont mégis többet fogunk az adott hitelért kifizetni a banknak.
*A tájékoztatás nem teljeskörű, a további részletekről érdeklődjön munkatársainknál.

Kérdése van?

Kérjen visszahívást, vagy személyes tanácsadást!