Lakáshitel

Lakás vásárlására, építésére, bővítésére, esetleg felújítására.

Személyi kölcsön

Szabadon felhasználható, a hitelösszeg bármire elkölthető, fedezet nélkül.

Szabad felhasználású hitel

Bármire felhasználható, fedezet bevonásával.

Fogyasztóbarát lakáshitel

Közérthető, áttekinthető feltételrendszerű, egyszerű és gyors ügyintézés mellett.

Építési hitel

Az építési hitel a az építkezés költségvetése alapján finanszíroz.

Hitelkiváltás

Célja, hogy a már meglévő hiteleinket kiváltsuk egy sokkal jobb konstrukcióval rendelkező hitellel.

CSOK hitel

Kedvezményes kamatozású jelzáloghitel, lakás/ház vásárlásához, építéshez és bővítéshez.

Támogatott lakásfelújítási hitel

Lakásfelújítási támogatás előfinanszírozására.

Építési hitel

Az építési hitel egy olyan típusú lakáshitel, ahol a bank az építkezés költségvetése alapján finanszírozza az ügyletet. A költségvetés tartalmazza azt az összeget, amiből az ingatlan a használatba vételi engedélyig felépíthető. Az építési hitel fedezete legtöbbször az épülő ingatlan.

A legtöbb esetben épülő lakás, ház jövőbeni értékének a 80 százalékához juthatsz hozzá építési hitelből, ez a maximálisan nyújtható jogszabályi korlát. Számos pénzintézet szigorúbb szabályokat alkalmaz, ami miatt már fontos lehet a megfelelő bank kiválasztása.

Az igényelhető hitelösszeg függ a jövedelmed terhelhetőségétől és a kamatperiódus hosszútól. Minél hosszabb a kamatperiódus a jövedelmed annál nagyobb részét fordíthatod a havi kiadások megfizetésére. A meglévő kölcsönökre fizetendő havi részleteknek együttesen kell beleférniük a jövedelem terhelhetőségébe, sőt a hitelkártyát, folyószámla hitelt is törlesztőrészletnek tekintik.

Az építési hitelt a bankok szakaszosan fizetik, ami azt jelenti, hogy az építkezés állapotától függően kapsz újabb és újabb részleteket biztosít a célok megvalósításához. Átlagban 3-5 szakaszra bontható az építkezés menete, melyet az értékbecslő vizsgál meg, minden szakasz elkészülténél.

Az építési hitel igénylésekor 20-30 százalékos önrésszel és a beépíthető telekkel is kell rendelkezned.

  • tulajdoni lap és térképmásolat
  • építési engedély dokumentáció (építési engedély, műszaki leírás, tervrajz
  • műszak vezető/kivitelező által ellenjegyzett költségvetés
  • kivitelezővel kötött megállapodás

A fizetésed, bejelentett munkabéred, amennyiben alkalmazott vagy. Vállalkozónak a NAV állít ki a vállalkozás előző éves teljesítménye alapján jövedelemigazolást. A jövedelemigazolás nem lehet régebbi 30 napnál.

Olyan bevételek, amit nem munkával keresel, például GYES, GYED, CSED, családi pótlék, szociális járandóságok, ösztöndíj. Önállóan a bank nem fogadja el ezeket a bevételeket, de javíthatod vele az esélyeidet a kölcsönhöz.

Készpénzes jövedelem esetén NAV jövedelemigazolásra van szükség, amiből a bank látja, hogy az igénylőnek lesz miből visszafizetnie a törlesztőket. Ezen kívül munkáltatói igazolásra van szükség, ami mutatja, hogy letelt a próbaidő.

Negatív tartalommal nem szerepelhetnek az ügyfelek a KHR (régebbi nevén BAR) listán.

Kivételt képezhet: az adós legalább 6 hónapja passzív KHR státuszú, vagy az az adós 1 éven belül saját maga fizette vissza a tartozását.

*A tájékoztatás nem teljeskörű, a további részletekről érdeklődjön munkatársainknál.

Kérdése van?

Kérjen visszahívást, vagy személyes tanácsadást!