Lakáshitel

Lakás vásárlására, építésére, bővítésére, esetleg felújítására.

Személyi kölcsön

Szabadon felhasználható, a hitelösszeg bármire elkölthető, fedezet nélkül.

Szabad felhasználású hitel

Bármire felhasználható, fedezet bevonásával.

Fogyasztóbarát lakáshitel

Közérthető, áttekinthető feltételrendszerű, egyszerű és gyors ügyintézés mellett.

Építési hitel

Az építési hitel a az építkezés költségvetése alapján finanszíroz.

Hitelkiváltás

Célja, hogy a már meglévő hiteleinket kiváltsuk egy sokkal jobb konstrukcióval rendelkező hitellel.

CSOK hitel

Kedvezményes kamatozású jelzáloghitel, lakás/ház vásárlásához, építéshez és bővítéshez.

Támogatott lakásfelújítási hitel

Lakásfelújítási támogatás előfinanszírozására.

CSOK hitel

Mi a CSOK?

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) 2015. július 1. óta igényelhető lakáscélú támogatás, melynek célja, hogy a családok könnyebben jussanak ingatlanhoz. A támogatás igénybe vehető új és használt lakás vásárlásához, valamint építéshez és bővítéshez is. A kedvezmény két részből tevődik össze:

 • a vissza nem térítendő állami támogatásból
 • kedvezményes kamatozású jelzáloghitelből (úgynevezett „CSOK hitel”).

A CSOK mellett különböző egyéb családtámogatási intézkedések is igényelhetők, például a jelzáloghitel elengedése vagy a kamatmentes babaváró hitel.

csok hitel

A vissza nem térítendő CSOK támogatás kiegészíthető államilag garantált, kedvezményes lakáshitellel (ingatlanhitellel), így egyszerre akár 25 millió forinthoz is hozzájuthatsz. Ennek a lehetőségnek a feltételei 2018. december 1-jén módosultak: ettől a naptól kezdődően lehet igényelni több bankban is az emelt összegű, 15 millió forintos kamattámogatott hitelt azoknak a családoknak, akik három gyermek után veszik fel a támogatást. A kétgyermekes családok számára pedig elérhetővé vált a 10 millió forintos kamattámogatott hitel.

2019. július 1-től a 10, illetve 15 millió forintos kedvezményes kölcsön nemcsak új építésű, hanem használt ingatlanra is igényelhető (lakásra és házra is). Júliustól a CSOK felvétel szempontjából új háznak minősül a régi ház alapjára épülő új ingatlan – ha az alapok statikailag rendben vannak. Ebben esetben az új lakásokra járó CSOK összeg igényelhető.

Új ingatlan vásárlása vagy építése esetén:
 • a kedvezményes kölcsönt kizárólag házaspárok vehetik igénybe,
 • igényléskor legalább a házaspár egyik tagjának 40 év alattinak kell lennie,
 • a gyermekek megszületésére legfeljebb 10 év áll rendelkezésre,
 • az új ingatlan hasznos alapterülete lakás esetében legalább 60 négyzetméter, vagy ház esetében legalább 90 négyzetméter,
 • a kamattámogatott kölcsön összege legfeljebb 15 millió forint lehet, 3 vagy több gyermek esetén; ha ennél magasabb hitelösszegre van szükséged, a 15 millió feletti összeget már csak a piaci kamat mellett veheted igénybe, a legjobb ajánlatot megmutatja a Bank360 hitelkalkulátor,
 • a kamattámogatott hitel futamideje maximum 25 év lehet; ha ezen felül van piaci kamatozással felvett hiteled is, akkor lehet hosszabb, de a kamattámogatást csak a futamidő első 25 évében veheted igénybe,
 • a kölcsön kamata legfeljebb 3 százalék lehet, ezt a törvény garantálja.

2019. július 1-től használt lakás vásárlására is igényelhető az államilag támogatott CSOK hitel. A hitel államilag garantált éves kamata 3%, maximális futamideje 25 év.

A kedvezményes hitel igénybevételéhez minimum 2 gyermek szükséges – előre vállalt és már megszületett gyermek esetén is. 2 gyermek esetén a maximális hitelösszeg 10 millió forint, 3 gyerek vagy több esetén 15 millió forint.

CSOK vissza nem térítendő állami támogatás használt lakásra is igénybe vehető. 1 gyermek után 600 000 forinttal, 2 gyermek után 1 430 000 forinttal, 3 gyermek után 2 200 000 forinttal, 4 gyermek után pedig 2 750 000 forinttal száll be az állam a kitűzött lakáscélba.

Fontos tudni: ha CSOK hitelt igényelsz, de nem kapod meg a banktól, akkor a CSOK támogatást sem veheted igénybe. 

 1. Ellenőrizd, hogy megfelelsz-e a CSOK feltételeinek!
 2. Amennyiben jogosult vagy CSOK-ra, akkor először meg kell keresned a számodra legjobb hitelajánlatot, amiben segítségedre lehetünk!
 3. Be kell nyújtanod CSOK-igénylésed a kiválasztott pénzintézethez, ha pedig mindent rendben találnak, elutalják a támogatást.
 4. Amennyiben CSOK-hitelt is szeretnél, akkor hitelkérelmet kell benyújtanod a kiválasztott pénzintézethez.
 5. A hitelintézet elbírálja a hitelkérelmedet, ha itt zöld lámpát kapsz, akkor a belső szabályzatuknak megfelelően folyósítják az összeget.
*A tájékoztatás nem teljeskörű, a további részletekről érdeklődjön munkatársainknál.

Kérdése van?

Kérjen visszahívást, vagy személyes tanácsadást!